מה ההבדל בין פסנתר לאורגן? וכמה דברים שאולי לא ידעתם על פסנתרים חשמליים
הפסנתר החשמלי משמר את עוצמת הפסנתר הרגיל. כאשר הראשון עובד באמצעות חיישנים שמייצרים אותם טווחים של עוצמת צליל בהתאמה לעוצמת ההקלדה. בצורה זו יכול הנגן ליהנות מחוויית נגינה דומה לנגינה בפסנתר הרגיל – האקוסטי. במידה שאתם מתעניינים בנושא וחושבים על האפשרות לרכוש פסנתר חשמלי. נשמח לספר לכם מספר פרטים שיתכן שכלל לא ידעתם עליו, אך טרם נעשה זאת, ננסה לענות על שאלה מוכרת. מה ההבדל בין פסנתר חשמלי לאורגן?
ההבדלים בין הפסנתר החשמלי לאורגן
למרות שהפסנתר החשמלי דומה לאורגן, לשניהם מקלדת דומה עם קלידים שחורים ולבנים המסודרים באותו סדר ולשניהם מספר קלידים שנע בין 61-76, ישנם לא מעט הבדלים בין הכלים הללו.
ההבדל הראשון שמיד ניתן לחוש בו הוא רמת הרגישות במגע של הקלידים. הפסנתר החשמלי מחקה היטב את צלילי הפסנתר האקוסטי, בין היתר בשל הרגישות הגבוהה של מגע הקלידים. בניגוד לכך – באורגן הרגישות פחות גבוהה, שכן האורגן מחקה פחות את צלילי הפסנתר.
הבדל שני שניתן לציין בא לידי ביטוי בסאונד. פסנתר חשמלי מתאפיין בסאונד איכותי ומלא יותר מאשר האורגן. כשבוחנים את הבדלי הסאונד ניתן לציין גם את ההבדלים בפונקציות המוצעות. אורגנים מציעים מגוון נרחב של פונקציות בהשוואה לפסנתרים החשמליים.
הבדל נוסף בין שני הכלים בא לידי ביטוי במסך. באורגנים רבים ניתן למצוא מסך קטן במרכז. המסך מיועד לצורך מעקב אחר הקלטות, ליווי עצמי, סאונד ואלמנטים נוספים. לעומת זאת – ברוב הפסנתרים החשמליים אין מסך.
עוד שני הבדלים שניתן לציין הם: א. אפשרות הליווי העצמי – באורגנים רבים אפשר לשים מקצב לצורך ליווי עצמי בעוד ברוב הפסנתרים החשמליים לא ניתן לעשות זאת. ב' – המחיר – מבחינת השאלה כמה עולה פסנתר חשמלי – ניתן לראות כי מחירי פסנתרים חשמליים למתחילים יכולים להתחיל מסכום של 1,800 שקלים, בעוד מחיר אורגן למתחילים נע סביב 700 שקלים.
3 דברים שאולי לא ידעתם על פסנתר חשמלי
כעת נספר לכם על 3 דברים שאולי לא ידעתם על פסנתר חשמלי:
- 1.הפסנתר החשמלי הוא כלי אלקטרו-מכאני ולא כלי אלקטרוני. הפסנתר החשמלי הראשון יוצר בשנות ה-20 במאה הקודמת. המוטיבציה לייצרו נבעה מכך שתחומי המוזיקה והתרבות התפתחו ועלה צורך בכלי נגינה שקל להניע, לתחזק ולחבר למערכת הגברה.
- שלא כמו הפסנתרים האקוסטיים שמצריכים טיפול משום שהמיתרים נוטים לאבד את הכיוון ויש צורך באיש מקצוע שיודע לכוון אותם, הפסנתרים החשמליים לא זקוקים לטיפול.
- איך יודעים שמדובר בפסנתר חשמלי המכיל חיישן עוצמת הקלדה? פשוט מאוד! כל מה שצריך לעשות זה להקליד בעדינות ולאחר מכן בעוצמה. במידה שיש הבדלים בין עוצמות הצלילים ניתן להבין שמדובר בפסנתר חשמלי הכולל חיישן עוצמת הקלדה, משום שהוא מגיב בהתאם לעוצמת ההקלדה.